Cum se realizeaza debransarea de la sistemul centralizat de incalzire al blocului?
Daca locuiti intr-un bloc bransat la un sistem centralizat de incalzire si doriti sa va debransati, pentru a utiliza o sursa proprie de incalzire, trebuie sa parcurgeti urmatoarele etape:
– Sa obtineti acordul scris al asociatiei de proprietari.
– Sa obtineti acordul vecinilor de apartament (sus, jos, stanga, dreapta).
– Sa anuntati, in scris, furnizorul local de caldura cu 30 de zile inainte.
Debransarea de la sistemul centralizat de incalzire al blocului se face in afara sezonului rece, pe baza unei cereri-angajament scrisa de catre presedintele asociatiei si cu asumarea de catre proprietar a raspunderii totale fata de respectarea conditiilor impuse de asociatie si de vecini.
In cazul blocurilor contorizate este suficient acordul Asociatiei de proprietari, fara a fi necesara intocmirea referatului tehnic de specialitate de catre furnizorul de energie termica. In caz contrar, Asociatia de proprietari (sau proprietarul interesat) va solicita furnizorului de energie termica intocmirea acestui referat care cuprinde efectele modificarii instalatiei de incalzire comuna si propunerile privind repartizarea cheltuielilor pentru proprietatile din condominiu.
Debransarea poate fi executata de catre orice firma specializata.
Deconectarea apartamentelor de pe sistemul centralizat de incalzire este reglementata prin Legea nr. 325/2006 al serviciului public de alimentare cu energie termica si de Ordinul ANRSC nr. 91/2007.