Intrebari frecvente asociatii de proprietari I

Ce inseamna “locatar” si “locator”?

Locatarul este persoana care locuieste stabil intr-un imobil si este posesor al unui contract de locatie, iar locatorul este o persoana care da spre inchiriere un lucru .

Este obligatorie infiintarea unei asociatii de proprietari?

Nu este obligatorie.

Cine poate face parte din asociatia de proprietari?

Conf. art.9 din Legea 230/2007 doar proprietarii membri ai asociatiei de proprietari au dreptul sa participe, cu drept de vot, la adunarea generala a proprietarilor, sa isi inscrie candidatura, sa candideze, sa aleaga si sa fie alesi in structura organizatorica a asociatiei de proprietari. Pentru a beneficia de dreptul de a fi ales, persoana in cauza trebuie sa aiba capacitate deplina de exercitiu.

Cine nu este membru al asociatiei de proprietari, poate participa la adunarea generala a proprietarilor?

Proprietarul care nu este membru al asociatiei de proprietari, conform vointei sale, poate participa la sedintele adunarii generale a proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari ca observator, pentru a se informa, fara sa aiba dreptul la vot si opinie si fara sa perturbe sau sa deranjeze desfasurarea activitatii.

Un proprietar se poate inscrie ulterior in asociatia de proprietari?

Inscrierea ulterioara in asociatia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenti la adunarea generala de constituire se face la cererea scrisa a acestora, fara alte formalitati.

Firma noastra ofera servicii de contabilitate pentru asociatiile de locatari din Bucuresti, indiferent de sector. Nu ezitati sa ne contactati la 0753 404 033 (numar gratuit in reteaua DIGI si Romtelecom).

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *