Administratorii, obligati sa informeze trimestrial proprietarii in privinta cheltuielilor asociatiei

Administratorii de bloc vor fi obligati, pe viitor, sa informeze trimestrial proprietarii in privinta cheltuielilor asociatiei. Aceasta informare va fi facuta fie in scris, fie prin email si va contine informatii cu privire la cheltuielile, incasarile, veniturile si platile efectuate de asociatie.

Proiectul de lege a fost adoptat pe 11 februarie 2015 cu 286 de voturi pentru si niciun vot impotriva de Camera Deputatilor, fiind initiat de noua parlamentari din PNL si PSD.

Prin masura propusa se doreste, pe de o parte, ca administratorii sa dea dovada de  corectitudine, iar pe de alta parte, proprietarii sa ia la cunostinta situatia exacta a cheltuielilor asociatiei.

Administratorii vor informa proprietarii despre situatia platilor facturilor, a conturilor bancare, dobanzilor, platilor salariale, despre restantele la facturi sau situatia lucrarilor angajate.

Acest proiect de lege vine in completarea Legii nr. 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari, in sensul stabilirii unor noi atributii in sarcina administratorilor de imobile. Acestia au obligatia de a informa, trimestrial, proprietarii din cadrul asociatiei de care raspund, referitor la situatia financiara a asociatiei de proprietari.

Vor fi evitate astfel situatiile a mii de actiuni in instanta care au ca obiect recuperarea prejudiciilor aduse de administratorii de blocuri, care au folosit banii locatarilor in interes personal, iar locatarii au fost in situatia de a achita de mai multe ori sumele aferente intretinerii sau au suportat consecintele opririi furnizarii apei sau caldurii, cu toate ca si-au platit darile.

Recomandarea noastra:

Pentru a evita fraudarea intr-o asociatie de proprietari, se poate utiliza un soft online de gestiune care sa poata fi accesat oricand de presedinte, cenzori, administrator si de locatari. Intrati in avizierul nostru online http://www.contabilitate-asociatie-proprietari.ro/Login.html cu parolele de test : presedinte /1234 pentru a va forma o idee.

Similar Posts