Asociatiile de proprietari, obligate sa afiseze modalitatea de calcul a intretinerii

Asociatiile de proprietari sunt obligate sa afiseze modalitatea de calcul a cheltuielilor de intretinere pentru fiecare apartament. Afisele trebuie sa arate explicit toate costurile si sumele care formeaza totalul de plata al fiecarui proprietar, respectiv modul de calcul si de repartizare a acestor cheltuieli catre fiecare.

In caz contrar, asociatiile de proprietari vor primi o amenda de la 500 de lei la 3.000 de lei.

“Asociaţia de proprietari, prin grija preşedintelui asociaţiei, va afişa lunar, la vedere, lângă lista de plată a cheltuielilor asociaţiei de proprietari, modalitatea de calcul în urma căreia au rezultat sumele lunare de plată ale proprietarilor. Modalitatea de calcul va conţine şi va arăta explicit toate costurile şi sumele care formează totalul de plată al proprietarilor, respectiv modul de calcul şi de repartizare a acestor cheltuieli către proprietari” – este prevazut in noua lege.

Proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii 230/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari a fost publicata in Monitorul Oficial din 8 martie 2016 si a intrat in vigoare pe 11 martie 2016.

Acest act normativ aduce un plus de transparenta.

Recomandarea noastra:

Utilizand un avizier online, munca presedintelui asociatiei este inlesnita, iar proprietarii au acces oricand si de oriunde la toate informatiile legate de asociatia de proprietari. Rapoartele actualizate generate de o astfel de aplicatie online, permit afisarea rapida a situatiei datoriilor, cheltuielilor, incasarilor si facturilor.

Puteti testa chiar acum Avizierul online utilizand:

User: presedinte

Parola: 1234

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *