Peste 1,2 milioane de bucuresteni risca sa tremure de frig la iarna

RADET, firma care ar trebui sa se ocupe cu repararea instalatiilor din reteaua termica a Bucurestiului, nu are fonduri pentru a reabilita instalatiile bucurestenilor inainte de inceperea iernii.

Liga Asociatiilor de Proprietari din Romania, Habitat, a organizat, la sediul Radet Bucuresti o dezbatere privind situatia alimentarii cu energie termica a bucurestenilor.

Concluzia? Vestile nu sunt incurajatoare. Reprezentantii Radet au spus ca multe din lucrarile la punctele termice nu pot fi terminate pana la venirea iernii. Nu exista garantia ca nu vor exista avarii majore si in aceasta iarna…Marea majoritate a instalatiilor termice din blocurile de locuinte, din institutii, scoli, gradinite, etc. au peste 20 de ani vechime.

Uzura foarte mare, vechimea instalatiilor si numeroasele probleme in functionare se vor face simtite si pe parcursul acestei ierni.

Astfel, peste 1,2 milioane de bucuresteni, inca racordati la sistemul central de alimentare termica, risca sa tremure de frig in casa.

Coroborat cu stirea ca Primaria Capitalei nu mai poate subventiona cu 50% pretul gigacaloriei, ceea ce va duce la o crestere mare a pretului caldurii, iarna aceasta e posibil sa fie mai grea.

Citeste mai multe aici si aici.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *